DAVID SERBY – LOW HANGING STARS

Artiest info
Website
facebook
Label: Blackbird Record Label

Country- en honky tonk-muzikant David Serby uit Los Angeles komt midden juni met zijn nieuwste album “Low Hanging Stars” op de proppen. Het is zijn zesde soloplaat die net iets meer dan tien jaar na zijn laatste release op de markt zal verschijnen. We kennen deze singer-songwriter intussen al zo’n vijftiental jaren omdat we in de voorbije decennia recensies hebben geschreven van zijn album “Poor Man’s Poem” uit 2011 en die laatste soloplaat “David Serby & The Latest Scam” met 20 rock’n’roll-songs van eind 2013. Maar ook het album “Now Now Now” dat hij in 2013 als bassist maakte met leadzanger-gitarist Mike Jacoby in de gelegenheidsgroep ‘Haymaker” kwam hier uitgebreid aan bod.

De tien zelfgecomponeerde songs die David Serby opnam voor “Low Hanging Stars” doen ons net als bij zijn eerdere albums meteen denken aan het werk van de Britse singer-songwriter en producer Nick Lowe in de platen die hij in de jaren ’70 samen met Dave Edmunds creëerde in de band ‘Rockpile’. Die maakten ook graag gebruik van instrumenten als piano, Wurlitzer en Vox-orgel voor de muzikale begeleiding bij hun songs, toen vaak bespeeld door de geweldige Geraint Watkins. Op deze nieuwe plaat van David Serby worden al die toetsinstrumenten bespeeld door Darice Bailey en ook Carl Byron draagt aan enkele nummers bij op piano, accordeon en Hammond B3-orgel.

De andere instrumentalisten die naast de zingende en op akoestische gitaar spelende David Serby bij de plaatopname aanwezig waren zijn de vertrouwde albumproducer Ed Tree op elektrische gitaren, Gregory Boaz van ‘Dave Alvin’s Guilty Men’ op basgitaar en Dale Daniel van ‘Hacienda Brothers’ op drums. Enkel op de albumopeningstrack “Fishtail Cadillac” die u in een live-uitvoering op de tweede video kunt horen speelt Taras Prodaniuk op basgitaar en Scott Babcock op drums. Het tweede nummer op deze plaat is de catchy swingende orgelsong “Lonely Motel Days” die we hier eveneens live meegeven op de eerste video.

De dynamisch swingende honky tonk-tracks op “Low Hanging Stars” zijn het net vermelde “Fishtail Cadillac” en “The Jukebox Is Broken”. De meeste songs zijn echter vooral countryrockers met als uitschieters “She Ain’t Changed At All”, “Why Leave Los Angeles” en “Trying To Get To Encinitas”. De uitzondering hierop wordt gevormd met de door accordeon begeleide ballad “Another Chance To Dream” en de knappe slotsong “Is It Lonely In Here”. Zeer leuk plaatje hoor, dit zesde soloalbum van David Serby!

(valsam)